Galerie de Gau

Terugblik expositie in Galerie de Gau

Kunstgroep GEEL in Galerie de GAU in Vaals

Kunstgroep GEEL betreft een aantal kunstenaars welke wekelijks samen aan de slag gaan.
Het gevolg van deze werkwijze is een zeer hechte vriendschapsband en een stimulans voor en met elkaars manier van werken.
Een van de vijf heren is onlangs helaas overleden en het is met name voor hem dat deze ode aan de werkplek een gezicht krijgt in Galerie de GAU in Vaals.
Vijf handtekeningen in een bescheiden ruimte.


Expositie Carla Emmink

Expositie Carla Emmink - Momenten
3 juni tot 9 augustus 2018
'Van 1986- 2002 werkte ik als vrij kunstenaar: mijn disciplines zijn schilderen, tekenen en illustreren. Daarna werkte ik van 2002- 2015 als verpleegkundige in de psychiatrie.
Het kunstenaarschap blijft voor mij aantrekkelijk. In 2005 heb ik de draad weer opgepakt. Mijn huidige werk is veelal geïnspireerd op verschillende emoties ten gevolge van verlies.'


Expositie Agnes Bläsen in Galerie de Gau

Agnes Bläsen zeigt neue Werke aus dem Foto-Text-Zyklus „Sturmtief“. In diesen konzeptionellen Arbeiten wird Gehörtes, Erlebtes und Erdachtes zu kurzen Geschichten verwoben, in denen unter anderem von der Liebe, dem Schmerz oder der Suche nach sich selbst die Rede ist.
Jedem Text ist eine Fotografie zur Seite gestellt. Diese visuelle Partnerarbeit korrespondiert und illustriert, besitzt aber auch einen eigenständigen Werkcharakter.

Neben den Bild-Text-Paaren sind in der Ausstellung auch Fotografien aus den Werkzyklen „lumina nocte“ und „animare“ zu sehen, die mit einer jeweils ganz eigenen Bildsprache arbeiten.


 

Expositie van Klaus Kaufmann in Galerie de Gau

Tot en met 14 april zijn de Objekte + Assemblagen van Klaus Kaufmann te zien in Galerie de Gau.
Klaus Kaufmann zelf over deze expositie: 'In dieser Ausstellung zeige ich Objekte und Assemblagen im Kleinformat. Wie in vielen meiner Arbeiten, so verwende ich auch hier rostige verbogene Nägel, aber auch Fundstücke oder Instrumententeile'.


 

Expositie Ineke Kamps

In deze expositie maakt Ineke ons deelgenoot aan een avontuur. We gaan met haar op stap en betreden verboden plekken. Plaatsen waar de tijd heeft stilgestaan. 
Verlaten huizen en de daarin nog aanwezige sporen van verdwenen bewoners legt zij voor ons vast met haar camera. 
Licht, intimiteit, vergankelijkheid en verstilling zijn een paar van de thema’s welke de basis vormen voor haar esthetische fotografieën. 
Het worden als ware portretten van een wereld die stil lijkt te staan. Een wereld welke zij wil vastleggen voor deze voor altijd verdwijnt.


Expositie in Galerie de Gau

On & Geert Meyer en Cornelia Hammans

Van 1 december 2017 t/m 9 januari 2018 waren de assemblages van On Meyer en schilderijen van haar overleden man Geert, als ook brons sculpturen door Cornelia Hammans in Galerie de Gau te zien. Alles wat On Meyer in handen neemt weet zij te veranderen in een nieuwe werkelijkheid. Haar enorme speelse creativiteit en gedachtewereld is verbazingwekkend. Elke assemblage is vol humor. Af en toe morbide maar altijd verfijnd.

Het werk van haar man Geert is van een heel andere orde. 
Magische rituele verbeeldingen van vormen en kleuren, vaak sacraal aandoend. 

De derde exposant is Cornelia Hammans met bronzen verbeeldingen van lichamen en composities die teruggebracht zijn tot hun essentie. Het begin.

Galerie de Gau, Von Clermontplein 32, Vaals

Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan